Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα Πολιτιστικές

Εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Κάστρα και Καστροπολιτείες”

63279

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10-13 Μαρτίου 2024 η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή  στην περιοχή των Ιωαννίνων  στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ».

18034

    Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ ΄Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την καστροπολιτεία των Ιωαννίνων. Οι μαθητές-τριές μας  περνώντας την επιβλητική πέτρινη είσοδο του κάστρου ξεκίνησαν  ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο και κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Τζαμί του Ασλάν Πασά και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, τον Μεντρεσέ, τον Πύργο του Βοημούνδου, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, και το Βυζαντινό Μουσείο. Θαύμασαν την αρχιτεκτονική του Σουφαρί Σεράι , την ακρόπολη του Ιτς Καλέ με το Φετιχέ Τζαμί του 18ου αι και τον ναό των Αγίων Αναργύρων. Η περιήγηση στα τείχη που σώζονται σε συνδυασμό με την εκθαμβωτική θέα προς τη λίμνη των Ιωαννίνων προσέφερε μια μαγευτική απόδραση στο παρελθόν.

    Στο πλαίσιο της εκδρομής οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν επίσης το μοναδικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Π. Βρέλλη, το Νησάκι των Ιωαννίνων με την πλούσια παράδοση, το Μονοδέντρι, ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά του Ζαγορίου, το Μουσείο Πολέμου 1940-41 στο Καλπάκι και το εντυπωσιακό σπήλαιο Περάματος.  

      Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν την τετραήμερη αυτή εκπαιδευτική εκδρομή με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες.

54067
63279 1
© 2023 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου